spring naar de tekst
boek-inleiding-indentiteit-en-burgerschap

Inleiding Identiteit en Burgerschap

Als (aankomend) leerkracht bent u medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van de identiteit en de burgerschapsvorming van de leerlingen. Om hierin onderwijs te geven of zelfs als voorbeeld te dienen, is het belangrijk dat u weet wie u bent en waar u voor staat.

Over de inhoud

Met ‘Inleiding Identiteit en Burgerschap’ krijgt u meer zowel zicht op uw eigen ontwikkeling waar het gaat om identiteit en burgerschap, maar leert u ook hoe dit binnen een school vorm kan krijgen. Dit gebeurt tegen de achtergrond van een brede omschrijving van westerse denkstromingen.
Dit boek is opgebouwd uit drie delen. In deel I wordt de probleemstelling van burgerschap behandeld. In deel II de historische beschrijvingen van de westerse denkstromingen. In deel III komt de praktijk aan de orde: identiteit aan de hand van levensvragen en burgerschap. Het unieke aan deze methode is dat u met het ruime aanbod aan opdrachten wordt aangezet tot zelfstandig nadenken over (filosofische) vraagstukken aan de hand van de aangereikte kennis.

Extra: online leeromgeving

Met de code in uw boek kunt u gebruik maken van de online leeromgeving van Boom. Zo kunt u hier verwerkingsopdrachten maken die aansluiten op de inhoud van het boek.

Meer weten

De aanschafprijs van dit boek is € 35,95. Kijk Boom Hoger Onderwijs voor meer informatie of om te bestellen

Spring naar boven