spring naar de tekst

Verslag van een bijeenkomst rondom de uitgave ‘De achterkant van verhalen’.

In Leiden heeft Carel Stolker, Emeritus rector magnificus & president en professor of private law van de Universiteit Leiden deze uitgave op 21 juni 2022 ontvangen.
Er is een verslag van de bijeenkomst van 21 juni in Leiden rondom deze uitgave.

verslag en tekst van de lezing 21 juni (PDF 587 kb)

Volgens Dries De Crom Lecturer at Tilburg University laat ‘De Achterkant van verhalen’ zien wat voor een ruime kennis men nodig heeft om op een genuanceerde manier over maatschappelijk erg belangrijke kwesties te spreken: de verschillende religieuze tradities, de heilige boeken die daarbij horen, de geschiedenis ervan, sociologische achtergronden, hermeneutische vraagstukken, … Daarom is het boek ook een overtuigende illustratie van het blijvende belang van de geesteswetenschappen voor de wereld van vandaag! Lees daarom dat boek.

Mary Bregman, algemeen geestelijk verzorger Inovum vindt deze uitgave een welkome afwisseling vanuit verschillende perspectieven op de werkelijkheid binnen verscheidene religies en culturen. Dit boek als resultaat van lang onderzoek en ervaring is een ‘must have’ standaardwerk voor wie professioneel hier mee te maken krijgt.
Een eye opener op verwevenheid en dwarsverbanden in deze oude en tegelijkertijd actuele verhalen. Aanbeveling voor geestelijk verzorgers. De achterkant wordt een hiermee nieuwe voorkant.

Meer over deze uitgave: De Achterkant van Verhalen

Spring naar boven